Fravalg af sukker

I Rosenkilden lægger vi stor vægt på at børnene får en sund opfattelse af mad. Vi arbejder derfor med at begrænse børnenes sukkerindtag.

Børnenes deltagelse i madlavningen

Børnenes deltagelse i madlavningen vægtes højt. I Rosenkilden er vi af den overbevisning at deltagelsen øger børns nysgerrighed overfor mad generelt. De tør smage på forskellige madvarer, hvis de i fællesskab får lov at påvirke hinanden i en positiv retning.

Børnene deltager i det omfang de kan og det er muligt. I børnehaven er der fx planlagt maddage, hvor børnene hjælper til i køkkenet.

Mere om maddage i børnehaven

Fest og traditioner

Når huset holder fest (fx Sankt Hans, fastelavn o.s.v.), bliver der serveret saft, der er lavet af gode og naturlige råvarer. Når børnene får godter fra julemanden eller i fastelavnstønden, er det af råvarer der ikke indeholder farvestoffer.

Fødselsdage

Når børnene holder fødselsdag, må der ikke medbringes slik, kage og is. Børnene må gerne medbringe boller (der ikke er pyntet med slik) eller lækker frugt, som kan laves til stænger eller andet sjov. 

Mere om fødselsdage

Ingen slik og kage i vuggestuen

Vuggestuens børn får ikke tilbudt søde sager som slik og kage. Vores holdning er, at forældrene selv skal tage beslutningen, når deres barn skal introduceres for mindre sunde produkter. De mindste får tilbudt kiks, frugt eller tørret frugt som godter ved festlige lejligheder.

Is i varmen

I ferie perioden, når solen varmer dejligt, kan en is altid være en dejlig smagsoplevelse. Denne oplevelse giver vi også børnene, men for at holde styr på mængden, er det Rosenkilden der køber is. Derfor frabedes is fra private hjem.

Mad fra køkkenet

Vores køkkendame arbejder udefra Fødevarestyrelsens anbefalinger. Hun tilbereder alt mad fra bunden, så vitaminer og smag bevares.
Alle børn får dagligt nybagt brød, som de selv kan være med til at bage.

Menuplan

Det Økologiske Spisemærke i guld
Det Økologiske Spisemærke i guld

Rosenkilden bruger 90-100% gode, økologiske råvarer. Derfor har vi kvalificeret os til Det Økologiske Spisemærke i guld.

I Rosenkilden arbejder vi med læring gennem det pædagogisk måltid, det hjælper børnene videre i deres udvikling.

Mere om det pædagogiske måltid