Hvad skal vi have og spise ?

Til formiddag og eftermiddag serveres hjemmebagt brød med fuldkorn samt frugt eller grønt. Hertil serveres grøntsags- eller frugtpuréer, frem for smør og plantemargarine.

Frokostmåltiderne varierer, således at børnene får de anbefalede mængder af grøntsager, fisk og kød.

 

Børnehusets køkken laver hver uge en menuplan som tager udgangspunkt i dansk husmandskost og følgende:

  • Vegetariske retter 
  • Supper 
  • Kød retter
  • Fiske retter
  • Kyllingeretter 
  • smørrebrød

Her igennem introducerer vi børnene for forskellige, smag, teksturer, strukturer og farver, så børnene får brugt alle sanser, som understøtter det pædagogiske måltid.

Derudover tager vi også inspiration fra verdens køkkener og de gældende læreplanstemaer, som børnehaven og vuggestuen arbejder med.

Børnene har mulighed for i køkkenets "post kasse" sende ønsker ind til hvad vi skal spise løbende.

I børnehuset Rosenkilden har vi valg, at køkkenet er en del af det pædagogiske arbejde, så køkkenet samarbejder med personalet omkring aktiviteter som kan tilbydes fra køkkenet til børnene. eksempel på hvad der kan tilbydes er: bage, se hvordan en hel fisk ser ud, smags teste, skralde og skære grønsager, se hvordan et kalvehjerte ser ud o.s.v.