Traditioner vægtes højt

Traditioner i Rosenkilden er en kulturarv, som værnes om. Derfor er traditioner også en stor del af årsplanlægningen.

 

Aktiviteter og traditioner i årsplan

Fastelavn

Når det er fastelavn, slår børnene katten af tønden - alle der ønsker det er klædt ud. I Rosenkilden har vi fravalg masker og våben, da vi ønsker at alle børn trives og føler sig trygge.

Påske

Alle børn får, inden påskeferien, muligheden for at smage på køkkendames dejlige påskebord.

På denne dag hjælper alle børn påskeharen med at finde sine æg, som er gemt ude på legepladsen.

Familiedag

Hvert år arrangere forældre bestyrelsen til en familie dag for at skabe socialt samvær for alle børn og voksne i Børnehuset Rosenkilden.

 

Sankt Hans fest

I Rosenkilden fejres Sankt Hans med bålhygge på legepladsen, hvor vi også spiser pølser med brød. Vi samles omkring bålet og synger Sankt Hans sange.

Farvel til de kommende skolebørn

Vi holder en afskedsfest for de kommende skolebørn, den sidste hverdag i april. Fejringen byder bl.a. på en heldagstur med spisning.

Store skiftedag

De børn der er klare til nye udfordringer rykker videre til børnehaven, dette fejrer vi med parade og flag.

Sommerfest

Festen er for alle børn, forældre, bedsteforældre og søskende.

Datoer og invitation bliver hængt op, når tiden nærmer sig.

Julemåneden

Vi starter december måned med en juletræsjagt, fordi drillenissen har taget træet. Når juletræet er fundet og sat op, drikker vi varm kakao og spiser pebernødder. Børn og personale pynter træet i fællesskab.

Hele december måned klippes og klistres julepynt, som børnene hænger op i huset og på juletræet. På vores fællesklippe klistredag kommer forældrene og laver julepynt sammen med børn og personale.

Luciadag er en tradition, som vi vil holde levende. Børnehavebørnene går Luciaoptoget. De børn der ønsker at være med i Luciaoptoget går optog for forældre, bedsteforældre m.m. På denne dag bliver der serveret Luciaboller og varm saft.

Til juletræsfesten kommer julemanden/julekonen på besøg, og børnene får nybagte juleboller. Vi danser omkring træet, og alle børn i huset får risengrød til frokost.

Kontakte os gerne for en rundvisning

Ring 49 28 17 11 

eller send en mail til
leder Annika Jensen på:

aje38@helsingor.dk 

Så kontakter vi dig!

Kontakt stuerne